Soutěž  8. ročník Vánočního benče, dřepu a mrtvého tahu je letos už minulostí

31.08.2017 ve 20:00 vložil Koutňa
8. ročník Vánočního benče, dřepu a mrtvého tahu je letos už minulostí
V sobotu 5. 8. 2017 se na Sportovním hřišti v Žákavě uskutečnil 8. ročník silového trojboje. Letošní rok tento tradiční trojboj čekala malá změna. Celá soutěž se přesunula z prosincového termínu na vysluněný srpen. Třicetistupňová vedra nakonec odradila zřejmě pár závodníků, a tak místo klasických třiceti soutěžících dorazilo jen šestnáct. Každopádně to soutěži dodalo na klidu a každý soutěžící měl čas na bezproblémové rozcvičení.
Soutěžilo se opět v disciplínách benchpress, dřep a mrtvý tah. Na každou disciplínu měl závodník tři pokusy a ty nejlepší pokusy ze všech disciplín se sčítaly do finálního total součtu v přepočtu s váhou.

Kategorie také zůstaly stejné, a to Kategorie do 80 kg, Kategorie do 90 kg, Kategorie nad 90 kg a Kategorie smíšené ženy. Kategorii do 80 kg vyhrál Martin Hraček, který nazvedal celkově 560 kg. Druhé místo si odnesl Milan Zeman s celkově 495 kg. Třetí pozici získal Richard Miller s 475 kg. V kategorii do 90 kg zvítězil Michal Šlouf s celkově vytaženými 555 kg. Stříbro připadlo Petru Vaculkovi s celkovými 545 kg. Třetí místo ukořistil David Brusch s 507,5 kg.

Kategorii velkých mužů alias Kategorie nad 90 kg zcela ovládl dvaadvacetiletý Tomáš Kunc, který se s celkovými 720 kg stal i letošním absolutním vítězem. Tomášovi se jako prvnímu u nás na závodech povedlo zdolat 300 kg na mrtvém tahu! Druhou pozici obsadil Pavel Staroba s 625 kg a třetí místo získal Martin Jaroš s 275 kg.

Kategorie smíšených žen letos měla jedinou závodnici a to Kristýnu Soukupovou, která hravě svým výsledkem strčila některé chlapy do kapsy. Čísla jako bench - 67,5 kg / dřep – 115 kg / mrtvý tah – 130 kg mluví za vše. Týna si zlato opravdu zasloužila. Celkově vyzvedala 312,5 kg.

Trojboje se přijeli zúčastnit i dva závodníci, kteří trpěli fyzickým postižením. Srdce všech si získal bojovník Nikolas Deste, který závodil v disciplíně bench press, kde dal 60 kg. V disciplíně mrtvý tah vytáhnul navzdory fyzickým překážkám neuvěřitelných 110 kg. Nikolasovi patří velký respekt nás všech! Druhým závodníkem byl Leoš Parfus, který závodil pouze v disciplíně bench press. Vytáhnul zde parádních 150 kg.

Celá soutěž se i přes neskutečná horka velice vydařila a velký dík letos opět patří všem lidem z organizace, obsluze občerstvení, závodníkům ale hlavně našemu letošnímu speciálnímu hostovi Jonáši Petříkovi. Jonáš se chopil funkce moderátora a dodal soutěži neskutečný drive!


Na závěr stačí jen dodat… u 9. ročníku na zvednutou!

Díky všem!

  • Text: Kristýna Soukupová
  • Korekce: Martina Koutňáková

Nepřihlášený uživatel