TJ Sokol Pohořelice  Radomil Vašík pátý na Mistrovství Evropy RAW!

08.03.2016 v 19:30 vložil Koutňa
Radomil Vašík pátý na Mistrovství Evropy RAW!
Evropský šampionát v klasickém (RAW) silovém trojboji hostí ve dnech 5.-12. března estonské Tartu. Českou republiku zde dnes reprezentoval také pohořelický Radomil Vašík, který se představil v kategorii juniorů do 84 kg. Závod se mu příliš nevydařil, přesto obsadil krásné páté místo.
"Tento výkon je daleko za tím, co jsem od sebe očekával. Nebudu se dalekosáhle vymlouvat, proč byl výkon tak špatný, a raději řeknu, že dnes tam prostě nebyla síla. Teď nezbývá nic jiného než si odpočinout a vrátit se zpět k tréninku," okomentoval Vašík svoje vystoupení. Pár dní před závodem navíc bojoval s virózou a i ta se nejspíš odrazila na jeho výkonu.

Soutěž začal nevydařeným pokusem ve dřepu a druhým pokusem musel váhu 230 kg opakovat. Na třetí pokus si nechal naložit o 5 kg víc a i ty zvládl úspěšně. Ve dřepu se umístil na čtvrtém místě, přičemž od malé bronzové medaile jej dělil jeden kilogram tělesné hmotnosti.

V benči úspěšně zapsal 135 i 137,5 kg. Třetí pokus na 140 kg už byl ale bohužel opět neplatný. Výkon 137,5 kg znamenal pro Vašíka osmé místo.

A mrtvý tah? Tři platné pokusy a ten úplně poslední na váze 267,5 kg. Malá bronzová medaile Vašíkovi utekla ještě o menší chlup než ve dřepu - přesněji řečeno o 55 dekagramů TH. Ale i čtvrté místo se počítá.

Pohořelický závodník byl jedním z nejlehčích (81,90 kg) v celém startovním poli čítajícím 11 závodníků. V trojboji nazvedal celkem 640 kg (430,66 Wilksova bodu) a od bronzové medaile ho dělilo 12,5 kg. Vylepšit své umístění může ještě příští sezónu, kdy bude posledním rokem junior.

Výsledky naleznete zde (průběžně doplňováno)

Nepřihlášený uživatel